studiotrope logo
site map

Rodolfo "Corky" Gonzales Branch library


The west side of Denver is culturally diverse and known for its large immigrant population.  After several community meetings an architectural concept was generated; Library as Greenhouse — an incubator for growth.  

In addition to vibrancy and strength, this library must exhibit and celebrate the community it exists within.  As such the building will embrace its urban setting by establishing highly active zones along the historic Colfax Avenue thoroughfare, while simultaneously creating private and secure gathering areas for those who explore deeper into the branch.

One of the primary goals of the project is to set a new standard in sustainability.  The “Greenhouse” concept led to the establishment of a three-story plenum WALL that behaves like a light, water, and air filter for the building and its occupants.  The WALL, in combination with a raised floor system, will safeguard water, facilitate a passive displacement ventilation system, invite and filter natural daylight into the library, and showcase the building’s automated systems. 

In response to the local cultures and as a complement to the gritty urban setting, the building will feature an interior courtyard on the second floor to invite daylight into the middle of the building and provide a respite from the city.

 

 

 

 




cialis en gång om dagen cialis euroclinix levitra virkning