studiotrope logo
site map

spanish peaks library

Studiotrope Design Collective was commissioned to rehabilitate the abandoned Huerfano County High School, which was on the National Register of Historic Places, into the new Spanish Peaks Main Library. The interior concept was designed around an intuitive layout for wayfinding, and sustainability. Paint colors, furnishing fabrics and materials were thoughtfully selected to increase the customer’s ability to self-navigate throughout the library without the heavy use of signage.  The color scheme was driven by a desire to have a timeless pallet, with most of the color left to the books and visiting patrons. Major sustainable component  include: recycled rubber flooring, chairs made from recycled car battery plastic and seat belts, Low-VOC / Low-odor paint, Greenguard certified fabrics, donated furnishings, recycled shelving from another library, and geothermal heating and cooling.  

Publications:

A Brilliant New Chapter




viagra in uk chemists amazon viagra uk cialis europe llegó el viagra natural a españa beställa kamagra flashback como comprar cialis barato